Празник на салама 08.09 | 11:19
Зародил се е покрай пикантната италианска наденица
Добре дошли в уикенда на саламите - годишен празник, който отличава вкусната и пикантна италианска наденица, която е перфектна компания на вино и сирене. Обикновено е направен от ферментирано и сушено месо, саламът е множествено число от италианската дума salame и произхожда от италианската дума за сол. Саламът обикновено се произвежда от говеждо или свинско месо, което се смесва с подправки като черен пипер, чесън и вино, въпреки че съществуват много регионални вариации, съобщават от foodpanda.
Най-популярните видове салами са пеперони, чоризо и соппреса. Първият ден на салама се е провел през 2006 г. в Хенрико, щата Вирджиния и бил организиран от Обществото за оценяване на саламите.
Знаете ли, че саламите са обвити в животински черва, обикновено от едно и също животно, от което произхожда месото в плънката.
Водещи
-
Експерт посочи сериозен проблем със заплатите в страната
Славова обясни, че това е тенденция през годините, която се запазва.
14.11 | 17:59
-
България ще поиска разсрочване на плащанията за изтребителите F-16
Целта е покриване на дефицити
14.11 | 17:40
-
Жълт код за мъгли в Северна България
Обявен е жълт код в 11 области на Северна България заради мъгли.
14.11 | 17:20
-
Адриан Николов, ИПИ: Бедността у нас е около 22% на национално ниво
Генерално разликите са двойни – между областите на опашката и областите начело, обясни в...
14.11 | 16:45
Най-четени
-
Бойко Борисов: Избраният за особен управител на "Лукойл" има опит и не е бил министър
Попитан дали обмисля ограничаването на бонусите в държавната администрация, той заяви, че е...
14.11 | 10:15
-
Слабо налягане и възможно замътване на водата в редица квартали заради авария в София
Ще бъдат засегнати Военномедицинска академя, и Александровска болница.
14.11 | 10:45
-
Днес е последният ден, в който шофьорите могат да карат автомобилите си с гуми, неподходящи за зимни условия
Изискването е от 15 ноември до 1 март всички автомобили да са оборудвани със зимни гуми или с...
14.11 | 11:00