Празник на салама 08.09 | 11:19
Зародил се е покрай пикантната италианска наденица

Добре дошли в уикенда на саламите - годишен празник, който отличава вкусната и пикантна италианска наденица, която е перфектна компания на вино и сирене. Обикновено е направен от ферментирано и сушено месо, саламът е множествено число от италианската дума salame и произхожда от италианската дума за сол. Саламът обикновено се произвежда от говеждо или свинско месо, което се смесва с подправки като черен пипер, чесън и вино, въпреки че съществуват много регионални вариации, съобщават от foodpanda.
Най-популярните видове салами са пеперони, чоризо и соппреса. Първият ден на салама се е провел през 2006 г. в Хенрико, щата Вирджиния и бил организиран от Обществото за оценяване на саламите.
Знаете ли, че саламите са обвити в животински черва, обикновено от едно и също животно, от което произхожда месото в плънката.
Водещи
-
Daily Express: Русия има ядрен списък с цели в Европа – България също вътре
Разсекретени военни документи разкриват 32 потенциални мишени на Кремъл
09.10 | 20:30
-
Григор Димитров няма да играе и на турнира в Стокхолм
Той продължава да се възстановява след операция на разкъсан гръден мускул
09.10 | 20:00
Най-четени
-
Десетки наводнени автомобили и евакуирани граждани в Русе след пороя
Драматична евакуация на "Свободна зона"
09.10 | 12:30
-
Мика Зайкова: Хора са принудени да взимат минимална заплата и да получават нещо под масата
Максималната пенсия трябва да се увеличава постепенно, за да не се изчерпи този ресурс
09.10 | 12:15
-
Заършват ремонта на АМ Тракия край Пазарджик в събота
Движението на превозните средства ще бъде пренасочено в обновеното платно, като ще има по една...
09.10 | 18:00
-
Зеленски: Путин излъга Тръмп
По думите му, ако руският лидер се опита да превземе цяла Източна Украйна, загубите на...
09.10 | 15:10