Празнично пълнено пиле върху кисело зеле 17.01 | 11:30
Пилето се измива, подсушава и се натрива с леко разтопеното масло отвън и отвътре.

Необходими продукти:
- пиле - около 2 кг;
- лук - 1 глава;
- гъби - 200 г;
- моркови - 2 бр.
- пилешки дробчета - 300 г;
- кисело зеле - 1/2 /малка зелка/;
- сол;
- черен пипер;
- червен пипер;
- чубрица;
- джоджен;
- дафинов лист - 1 бр.;
- масло - 125 г;
- олио - 1 к.ч.
Начин на приготвяне:
Пилето се измива, подсушава и се натрива с леко разтопеното масло отвън и отвътре.
Натрива се със солта, черния пипер и червения пипер и се оставя настрани. В малко мазнина се задушават лукът и морковът, нарязани на ситно, и пилешкия дроб.
Добавя се оризът, разбърква се, докато стане прозрачен и се залива с 3 ч.ч. вода. Овкусява се с подправките и се оставя да къкри на слаб огън, докато оризът се свари
През това време зелето се реже на ситно и се нарежда в тавата. Овкусяваме с червен и черен пипер и заливаме с 1 к.ч. олио.
Пълним пилето с плънката и поставяме върху зелето. Заливаме продуктите с 2 ч.ч. вода, добавяме 1 бр. дафинов лист и поставяме в предварително загрята фурна на 200 градуса.
След като заври намаляваме фурната на 180 градуса и печем пилето 2 часа. Сервираме, докато е още топло, пише gotvach.bg.
Водещи
-
Рая Назарян: Опозицията се превърна във фабрика за неуспешни вотове
Това правителство преследва много упорито всички заложени цели, заяви тя
06.07 | 13:20
-
Иван и Андрей с ново риалити шоу за Нова телевизия
Обект на шоуто ще бъдат ремонти и креативност
06.07 | 13:00
-
Ползи и вреди от всекидневната консумация на диня
06.07 | 12:41
-
Deepfake: Когато не можеш да вярваш на очите си
06.07 | 12:20
Най-четени
-
В Париж започва 47-ата сесия на Комитета за световно наследство на ЮНЕСКО
Тя е под българско председателство
06.07 | 11:20
-
Напусналият ПП Димитър Шалъфов описа поетапно корупциония скандал
Преди дни общинският съветник заедно с още трима свои колеги обвиниха партията в корупционни...
06.07 | 10:00