Празнично пълнено пиле върху кисело зеле 17.01 | 11:30

Пилето се измива, подсушава и се натрива с леко разтопеното масло отвън и отвътре.

От iNews.bg

Необходими продукти:

  • пиле - около 2 кг;
  • лук - 1 глава;
  • гъби - 200 г;
  • моркови - 2 бр.
  • пилешки дробчета - 300 г;
  • кисело зеле - 1/2 /малка зелка/;
  • сол;
  • черен пипер;
  • червен пипер;
  • чубрица;
  • джоджен;
  • дафинов лист - 1 бр.;
  • масло - 125 г;
  • олио - 1 к.ч.

Начин на приготвяне:

Пилето се измива, подсушава и се натрива с леко разтопеното масло отвън и отвътре.

Натрива се със солта, черния пипер и червения пипер и се оставя настрани. В малко мазнина се задушават лукът и морковът, нарязани на ситно, и пилешкия дроб.

Добавя се оризът, разбърква се, докато стане прозрачен и се залива с 3 ч.ч. вода. Овкусява се с подправките и се оставя да къкри на слаб огън, докато оризът се свари

През това време зелето се реже на ситно и се нарежда в тавата. Овкусяваме с червен и черен пипер и заливаме с 1 к.ч. олио.

Пълним пилето с плънката и поставяме върху зелето. Заливаме продуктите с 2 ч.ч. вода, добавяме 1 бр. дафинов лист и поставяме в предварително загрята фурна на 200 градуса.

След като заври намаляваме фурната на 180 градуса и печем пилето 2 часа. Сервираме, докато е още топло, пише gotvach.bg.

Водещи

Най-четени