Представиха и рокля блондинка, създадена изцяло от човешка коса 06.07 | 19:06

Мода, какво да я правиш

От Ивайло Коралски

Независимо че са много хората, всячески опитващи се да премахват косата си, други с радост я използват за изготвянето на модните си прищевки.

Английската любителка на космена-мода Джоуди Брийдс е създала рокля, съставена изцяло от човешка коса. Въпросната е носена от финалистката на последната надпревара за "Мис Англия" Холи Лиънс.

Подобна идея хрумнала на Джоуди, докато мислила как да представи своя салон за красота по време на последната надпревара за "Мис Англия".

"Моят бизнес е свързан с косата и красотата, така че исках да представя кои са силните ни страни. Оттам ми дойде и идеята за рокля, създадена изцяло от човешка коса. След това аз нахвърлях дизайна на роклята и моята леля, Маргарет Дженър, която е и шивачка, я направи. Цялата процедура по изготвянето ни отне общо 6 часа", разкрива дизайнерката.

Роклята "блонди" е била направена от коса, подарена от клиентите на салона за красота.

Въпреки че красавицата Холи Лиънс не успя да спечели надпреварата за най-красива англичанка, носената от нея рокля, рекламираща студиото на Джоуди "Мис 24 карата", е събрала очите на милиони хора.

Нещо повече, множество нови хора са посетили салона ѝ за красота с идеята да зърнат одеждата, направена от коса.

Истината обаче е, че дрехите от коса не са нещо ново. Всъщност дрехи от коса се произвеждат всяка година. През 2010 г. във Виетнам дори беше произведена рокля от коса рекордьор, създадена от 1 млн. метра човешка коса.

Водещи

Най-четени