През януари лъжем на поразия 12.01 | 08:49

Най-много лъжи се изричат през първия месец на годината, сочи проучване

От Олга Андреева

През януари казваме повече лъжи, отколкото по всяко друго време на годината. Вече мина денят, в който официално се отказахме от новогодишните си обещания за отслабване и покоряване на нови висоти в личен и професионален план.

Покрай тях обаче до края на месеца ще успеем да кажем средно около 217 лъжи, сочи проучване на Twentieth Century Fox, цитирано от Newslite.tv.

Послъгването, че сме болни, за да отсъстваме от работа в студените мрачни зимни дни също е характерно за първия месец на годината. Всеки четирима от десет пък ще си намерят извинение, подплатено с лъжа, за да не се видят с някого.

Парите са една от темите, по която голяма част от британците, а и не само, са склонни да послъгват. През януари неистините са свързани преди всичко с отговори на въпроси от сорта на колко сте похарчили за коледни и новогодишни подаръци и колко е нараснал кредитът ви. Една четвърт ще излъжат и колко пари са дали по разпродажби.

Британците често преувеличават и колко забавно са си изкарали празниците и колко много подаръци са получили. Една пета са излъгали, че са били на страхотно новогодишно парти, докато всъщност са си останали у дома и са гледали телевизия.

Въпреки многото изречени лъжи, които предполагат, че човек малко или много вече е обигран в това, почти половината от хората си признават, че редовно ги хващат, когато лъжат, защото не умеят да го правят правдоподобно.

Водещи

Най-четени