Преразглеждане на отношения за КОЗИРОГА през 2014 г. 30.12 | 10:00

Разделяйте се с миналото без емоции и продължавайте напред

От Антония Михайлова

През 2014 година само ще си мечтаете за спокоен живот. Това ще бъде още една година във верижната реакция от кардинални промени, но определено ще ви е по-леко от предишните две години.

"Пълна програма" очаква родените от 29 декември до 8 януари. Най-близките хора може да ви поднесат изненади, а самотните Козирози неочаквано може да получат семейство по пълна програма.

Ако в живота ви все още всичко е относително стабилно, извадете грандиозните си планове пред семейния съвет. Одобрят ли ги близките ви, може да преминете към следващия етап. Не само сътресения, но и подкрепа в случай на трудности ще имате именно от семейството или от хора, с които ви свързват стари и проверени отношения.

Причината за превратностите във вашия живот е планетата Плутон, която се намира във вашия знак. Това означава, че зад непробиваемата броня от самообладание вие трупате емоции, които в даден момент изригват като вулкан и пренасят на ново ниво не само отношенията ви с хората, но и със самия живот.

Каквото е отживяло и изпяло своята песен, прощавайте се с него без дълги терзания. Не правете обаче промени на всяка цена, задачата ви е да не прекроявате реалността под замислите си, а да се възползвате от уникалните възможности, които възникват при преломите на съдбата.

Добре е да започнете януари с инициативни действия, демонстрирайки на околните делови похвати и конструктивни идеи. Независимо че в работата ще показвате висока ефективност, в личния живот не са изключени пристъпи на меланхолия. Дори да не планирате промени, всички важни връзки през януари ще бъдат преразгледани в една или друга степен. Около 11-и са възможни събития с приятна окраска. Някой ще ви каже нещо, което ще се излее като балсам върху сърцето ви. Ще почувствате голямо въодушевление, за да проявите инициатива в емоционалната сфера.

През февруари плътно се заемете да извлечете доходи от всичко, над което сте работили усърдно по-рано. Творческият ви потенциал ще блика като фонтан, но добри резултати ще носят работата и размислите в уединение. Февруари в голяма степен е месец на теоретични търсения, а на практика нещо може да попречи да дадете ход на идеите. Необходимо е още малко време, за да обмислите и преосмислите нещата още веднъж.

През март в живота ви може да се появи нов обект на интерес и това, което доскоро е било толкова важно, да замине на втори план. Ще изчезне желанието ви да самотувате и в третата декада на месеца ще водите активен светски и делови живот. Възможно е запознанство или разширяване на сътрудничеството на ново, по-високо ниво.

В началото на април се повишава рискът от загуби, травми и недоразумения от прибързани действия. В това време трябва да се заемете с проблемите, но да не си създавате нови. Аналогични тенденции има и периодът от 14 до 24 април, внимавайте в изказвания, критики, откровеност. Понякога е по-добре да изслушате всичко, което ви казват, без да бързате с отговора. Ще разберете много важни неща и ще запазите неуязвимост.

От 24 април до 21 май финансовото ви положение ще бъде устойчиво. Последният пролетен месец ще си мине леко и приятно, а в края ще ви се наложи да въведете строг ред във финансовата страна на своята дейност, за да не попаднете в измама и да не заблудите партньори. В периода 29 май – 1 юни може да дадете ход на начинания и да правите придобивки, да стартирате различни програми и да усвоявате нови варианти на дейност.

От 8 юни до 1 юли ретроградният Меркурий ще акцентира за вас темата на здравето или работата. Ако е необходимо, направете изследване, консултирайте се с лекар, за да се чувствате спокойни. В работата този период ще бъде отбелязан с поток дребни досадни нещица и безкрайни разговори, което може да ви подейства изтощително. Не поемайте върху себе си ново натоварване. Романтичният аспект от живота ви през юни обещава любов и късмет, при условие че вече се познавате с партньора, отношенията ви се развиват и сте настроени сериозно.

През юли дръжте под контрол всички инициативи на обкръжението и особено тези, които засягат финансовите ви интереси. Домашните мероприятия изискват големи разходи, което ще послужи като пореден стимул за търсене на нови източници на доходи. Следете възможностите, които ще се открият в периода 23–27 юли, а също 13–18 август. Това е подходящо време да изпробвате силите си в ново начинание. В края на август са възможни сериозни спорове и караници с колеги и приятели, които да разклатят вярата ви в стабилните отношения. Но трябва да се съсредоточите върху това, което е наистина ценно в живота ви. Всичко останало или ще си отиде или ще се върне в ново качество.

Не е лошо да посветите септември на усъвършенстване на всичко, с което свързвате големи надежди. Благодарение на контакти ще можете да станете участник в интересен проект. Благоприятно време за обучение и пътуване.

Първата половина на октомври призовава към изкуството на компромиса. Но ако ви засегнат кариерни промени, то ще се наложи да се сблъскате с конкуренция. Във втората половина на месеца ще можете вече да се радвате на романтика и да отворите сърцето си за нов опит.

Ноември ще засили позициите ви в колектива. Ще се наложи да вложите повече усилия от обикновено в работата, но това ще ви помогне да подготвите благодатна почва за следващата година.

В първата половина на декември се постарайте да си вземете почивка. Смяната на обстановката ще ви помогне да реализирате други интереси. В края на годината отново ще бъдете във форма и ще сте готови за велики постижения.

Водещи

Най-четени