Прескочи локва в Сибир (видео) 25.04 | 15:06

В Русия отбелязват края на зимния сезон с нов вид "спорт"

От Ивайло Коралски

Какво се получава, когато се комбинират Хелоуин, водни ски и дисциплината спускане (със ски)? Не сме съвсем сигурни, но в Сибир го практикуват.

Истината обаче е, че "спортът", демонстриран в споделеното по-долу видео, си има точно название – "прескачане на локва със ски", и с него жителите на Красноярск отбелязват края на зимния сезон.

"Локвата" в случая е с размерите на малък басейн – дълга е 20 метра, а идеята е тя да бъде прескочена от спускащите се състезатели. Както можете да се уверите обаче, броят на справилите се успешно играчи е заплашително малък.

Всъщност, единственият участник, успял да преодолее локвата е... Дарт Моул (отрицателен персонаж от "Междузвездни войни", който е ситски лорд).

В надпреварата участваха състезатели, дегизирани като персонажи от ленти като "Смъртоносен пъзел", "Писък" и "Аватар". 

"Състезанието ми донесе прекрасни емоции и покачи адреналина ми до неузнаваемост. Всичко беше просто чудесно! Участвам за първи път в подобна надпревара и смятам, че мероприятия от такъв тип трябва да бъдат организирани много по-често. Това е перфектният начин и място да избягаме от рутинното си ежедневие", споделя шампионът по сноуборд на Русия Алексей Болдиков.

Водещи

Най-четени