Продават на търг непран слип на Елвис 27.08 | 11:16

Очаква се да се продаде за най-малко 15 хиляди долара

От Олга Андреева

Ще си кажете нужно ли е това? Ами, нужно е, щом могат да се изкарат пари, ще ви отговорят от всяка аукционна къща.

Поредната невероятна вещ, която отива на търг, е слип на Елвис Пресли... и то непран.

Зацапаното с петна бельо на легендарния певец се очаква да надхвърли 15 хиляди долара, когато бъде пуснато на търг следващия месец в аукционна къща в английския град Стокпорт, Чешир.

Слипът е носен от Елвис под един от култовите му бели костюми по време на една от последните му изпълнения през 1977 г. Светлосиньото бельо е от много фина материя, за да не се очертава под дрехите, посочва The West Australian. То е открито в дома на бащата на Пресли.

Тъй като през август се навършват 35 години от смъртта на краля на рокендрола се очаква огромен интерес към търга, който ще се проведе на 8 септември.

На него ще бъдат предложени още много вещи, принадлежали на Пресли, включително лична библия, която получава на първата си Коледа в Грейсленд през 1957 г. и която остава с него до края на живота му – в нея той е отбелязвал и записвал свои мисли и въпроси.

В каталога са включени и домашни клипчета, които са запечатали важни моменти в живота на Елвис и семейството му – сватбата му с Присила, почивки с дъщеря им Лиса, Коледа в имението. 

Водещи

Най-четени