Продават се 30 000 предмета на Coca-Cola 28.04 | 10:59

Колекцията е оценена на повече от 10 милиона долара

От Елена Коцева

Семейство от щата Кентъки е решило да продаде уникалната си колекция, събирана дълги години. Семейство Шмит е събирало всякакви предмети, свързани с емблематичната за Америка Coca-Cola.

Търгът ще се проведе през септември 2011 година.

Съпрузите са започнали да събират предмети с фирмения надпис през 1970 година, пише Lenta.ru. В колекцията попадат освен бутилки и сувенири, играчки, касови апарати, подноси, календари, машини за газирани напитки.

Общият брой на предметите, които ще се предложат на търга, е 30 000. До този момент те се намират в музея на напитките, който бе открит и се поддържа от семейство Шмит.

Музеят вече е затворен и се подготвя за аукциона. По предварителна оценка семейство Шмит ще могат да вземат поне 10 милиона долара.

В колекцията има много предмети, които имат висока стойност. Така например сред тях има сувенири от края на 19-ти век, когато компанията е правила първите си продажби и първите си крачки в рекламата на продукта си.

В света има няколко клуба на почитатели на колекционери на вещи, свързани с Coca-Cola . В тях членуват около 35 хиляди души. 

Водещи

Най-четени