Продавачките и пълничките клиентки 08.05 | 10:56

Над една трета от едрите клиентки се чувстват обидени от отношението към тях

От Олга Андреева

Сигурно понякога се чудите какъв е смисълът от продавачките в магазините, особено когато ви досаждат с безумни въпроси, а когато ги попитате са крайно некомпетентни и през цялото време се конкурират със сервитьорките по надменно отношение а ла "Виж какво, ще те обслужа, ама да знаеш, че ти правя услуга".

Проучвания установяват, че дамите зад тезгяха в голяма част от случаите не само не ви помагат да си купите нещо, а направо ви отказват до степен да ви се прииска неистово да напуснете магазина.

Особено потърпевши се оказват пълничките дами. Проучване, в което са участвали дами с тегло над нормата, установи, че една трета от тях са се почувствали обидени от груби продавачки, съобщи в. Daily Mail.

Те или се били безполезни при намирането на търсения артикул, или са били твърде агресивни в подхода си, или са си позволили да правят груби коментари относно външността на купувачката и размера дрехи, който носи.

Една от жените споделя, че ѝ било казано, че изглежда като "лелка", а на друга, че трябва да си намери "дреха, която я прикрива повече".

"Писна ми от слаби и зли продавачки, които нямат и бегла представа как се чувства пълна жена, когато пазарува", казва една от анкетираните.

40% от жените са категорични в оценките си, че продавачките са груби и неуслужливи.

Повече от три от десет жени признават, че обслужващият персонал бил толкова груб, че в крайна сметка си тръгнали от магазина, без да си купят каквото и да било.

Водещи