Продадоха препечена филийка на Чарлз и Даяна 20.07 | 09:32

230 лири е платил британец за 31-годишното парче хляб от сватбения ден на кралската двойка

От Олга Андреева

Няма да си помислите, че някой може да пази препечена филийка, неизядена на закуска от принц Чарлз и покойната принцеса Даяна? Да, но някой не само я е запазил, но я пусна на търг, и някои други хора наддаваха в този търг и най-сетне някой се сдоби с нея срещу 230 лири.

Ето и историята на 31-годишната препечена филийка.

Тя е била на масата за закуска в сватбения ден на Чарлз и Даяна – 29 юли 1981 г. И е останал неизядена. Бивша служителка на двореца обаче си я запазила за спомен от сватбата, гледана от 750 милиона души по цял свят.

Розмари Смит, чиято дъщеря работела по онова време за кралското семейство вече три десетилетия, обяснява как точно ценното парченце хляб попада в нея, съобщи Cnews.canoe.ca.

Дъщеря ѝ по принцип имала за задача да взима подноса с храна от стаята на Чарлз. В деня на сватбата тя направила същото, а Розмари видяла филийката и се казала "Защо пък не!" и си я прибрала за спомен.

Ето че споменът ѝ се оказва доста далновидно и рентабилно решение. Възползвайки се от нарасналия интерес към кралското семейство покрай сватбата на принц Уилям и Кейт, Розмари решила, че сега е точният момент да пласира застоялия хляб. Признава, че самата тя се учудила, че аукционните къщи приели с ентусиазъм идеята.

Доказателство, че не е откачена или поне не е единствената такава е фактът, че британец е дал рекордната сума от 230 лири за тоста. 

Водещи

Най-четени