Пролетни аромати на трапезата: Бързи пълнени чушки 24.05 | 17:00
Комбинирайки свежите и ароматни пролетни продукти, ще създадете вкусна и здравословна вариация на това класическо ястие
Пълнените чушки са прекрасно ястие, което може да се приготви бързо и лесно. Комбинацията от сочни чушки и вкусни пролетни продукти създава хармоничен и апетитен обяд или вечеря. В тази статия ще ви представим бърза рецепта, която ще ви помогне да приготвите пълнени чушки с пролетни просукти на мига.
Съставки:
- 4 големи чушки (различни цветове за по-атрактивна визия)
- 200 грама пролетни зеленчуци (например моркови, спанак, млад лук, грах и др.)
- 150 грама фета сирене, нарязано на кубчета
- 1 скилидка чесън, смляна
- 2 супени лъжици зехтин
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен копър за украса
Инструкции:
Загрейте фурната на 200 градуса. Подгответе тава, в която ще печете чушките.
Измийте чушките и изрежете горната част на всяка от тях. Отстранете семената и белия плод внимателно, за да създадете място за пълнежа.
Нарежете пролетните зеленчуци на фино. Можете да използвате моркови, спанак, млад лук, грах и други, според вашите предпочитания.
В голяма купа смесете пролетните зеленчуци, фета сиренето, смляния чесън, зехтинът, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес.
Поставете чушките в подготвената тава и запълнете всяка от тях със сместа от пролетните зеленчуци и фета сиренето. Напълнете ги добре, като оставите малко място за разширение по време на печенето.
Поставете тавата в предварително загрята фурна и гответе пълнените чушки за около 20-25 минути, или докато чушките станат меки и пълнежът е разтопен и леко запечен.
Сервирайте пълнените чушки с пролетни продукти топли, украсени с пресен копър за допълнителна свежест и аромат.
Тази бърза и вкусна рецепта за пълнени чушки с пролетни продукти е идеална за сезона. Съчетавайки свежите и цветни зеленчуци със сиренето, ще създадете хармонично ястие, което ще впечатли вкусовите буци на всички. Насладете се на тази вкусна и здравословна опция за обяд или вечеря, и разнообразете своето меню с пролетни продукти.
Водещи
-
Светият Синод се обърна към народа с пасхално послание
04.05 | 18:00
-
Великденски поверия, които е по-добре да знаете
Някои от тях са популярни, но други ще ви учудят
04.05 | 17:40
-
Симеон II положи останките на сина си Кардам в царската крипта във Врана
Кардам Търновски почина на 7 април 2015 г., след седем години в будна кома, причинена при...
04.05 | 17:20
-
Италианска министърка точила държавни средства за частните си фирми
Даниела Сантанче е разследвана за измама по време на коронавирусната пандемия
04.05 | 17:00
Най-четени
-
Променя се движението в центъра на столицата
То е във връзка с честване на Възкресение Христово на 05.05.2024 г. на пл. „Св. Александър...
04.05 | 09:30
-
Хладно, облачно и дъждовно, на места с гръмотевици
Обявени са жълт и оранжев кодове за опасно време, ето къде
04.05 | 09:15
-
Благодатният огън се спусна над Божи гроб
Светият пламък е измолен от Йерусалимският патриарх Теофил III
04.05 | 16:40