Професор избра да живее в контейнер за боклук (ВИДЕО) 27.05 | 10:18

Джеф Уилсън носи послание с избора си на местоживеене

От Пламена Вълчева

Университетски професор от Америка се премести да живее в контейнер за боклук. Контейнерът ще бъде негов дом през следващата една година. Изборът му на местообитаване е част от проекта, с който той цели да докаже, че всеки може да живее без много удобства, като в същото време произвежда минимално количество отпадъци, предава Daily Mail.  

Площта на контейнера е 3 кв. метра, но те са достатъчни на проф. Джеф Уилсън, който е избрал този начин на живот, за да разпространи посланието си. 

Идеята за този проект му е хрумнала преди две години, когато си е купувал кафе. Погледнал през прозореца и видял контейнер за боклук, тогава му просветнало, че ще се премести да живее в такъв. 1290573

Според правилата на проекта бунището трябва да бъде обитавано всеки ден в течение на една година. Уилсън, неговите ученици и от време на време местни жители остават в контейнера дори през нощта, за да докажат, че могат да са продуктивни, независимо къде живеят. Все пак професорът има някои удобства като тоалетна и wi-fi. 

Професорът е изчислил, че американските домове са средно по 230 кв. метра, а контейнерът е около 1% от тази площ. Той иска да разбере дали е възможно да се живее с 1% от средно консумираната енергия и вода, като в същото време произвежда само 1% от отпадъците за един универсален американски дом.

Уилсън и неговите ученици филтрират вода от близкото езеро, спят в спални чували и вместо в баня се мият с мокри кърпи. С всичко това се надяват да покажат как малкото усилие всъщност е с голямо значение.

 

 

Водещи

Най-четени