Путин може да плаче? 05.03 | 08:29

Въпреки образа си на непоклатим мъж, Путин се просълзи - по думите му, "от вятъра"

От Олга Андреева

Владимир Путин, който след снощната си победа отново заема президентския пост след четири години "почивка" в премиерското кресло, успя да създаде храна за блогосферата в Русия и то не с изборната си победа.

Когато снощи се появи пред около 110 хиляди свои привърженици близо до Кремъл след триумфалната си победа, по дясната му буза се стичаше сълза – в абсолютен разрез с имиджа на силен човек, който гради.

Путин, който има черен колан по джудо и често е заснеман от камерите в образ на мачо, призна, че сълзите са били истински, но били причинени от вятъра, посочва БТА. Според ИТАР-ТАСС въпреки обяснението, че очите му са заблестели "от вятъра", Путин очевидно не е успял да скрие своите емоции.

Естествено, почти никой не прие обяснението с вятъра и критиците не пропуснаха да го нападнат.

"Вова (умалително от Владимир), Москва не вярва на сълзи", написа в Twitter блогърът Славик Зехнер в игра на думи с известния съветски филм от 1979 г. Опозиционерът Алексей Навални също реагира с ирония: "Днес нашият лидер имаше основателна причина да плаче. Той се огледа около себе си и си каза: "Господи, какво направих всъщност?"

Водещи

Най-четени