Путин смъмри митничари заради рап клип 16.02 | 20:28

Във видеото служителите карат Ролс-Ройс, заобиколени от оскъдно облечени жени

От Олга Андреева

Руският премиер Владимир Путин разкритикува днес група митничари за клипа, който са качили в YouTube и от който личи, че живеят охолно, и то, както твърдят, само от заплатите си, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На клипа - пародия на рап изпълнение, който е заснет в пристанищния град Владивосток на Тихия океан, се виждат митничари с тъмни очила, които карат Ролс-Ройс и пият шампанско в компанията на оскъдно облечени жени.

На веселящите се митничари не са наложени дисциплинарни наказания, но руският премиер не остана възхитен от клипа. Той каза, че и сам обича да се пошегува и да се посмее, но че тези талантливи млади хора не са преценили добре равнището на таланта си и къде може да го проявяват, предаде РИА Новости.

Ръководителят на Федералната митническа служба Андрей Белянинов, който защити подчинените си с думите "талантливите хора са талантливи във всичко", все пак отбеляза, че подобни изпълнения на работното място няма да се повторят.

Ройтерс отбеляза, че в Русия митничарите са смятани за едни от най-корумпираните служители. Руският финансов в. "Ведомости" неотдавна писа, че средната месечна заплата на митническите служители в Русия е около 1000 долара. Толкова е и средният размер на даваните подкупи.

Водещи

Най-четени