Първи ресторант на Луната 02.09 | 07:24

Американска верига ще строи извънземна бетонна пицария

От Петя Михайлова

Американската верига пицарии Domino's Pizza прави първи стъпки към завладяването на "извънземния" пазар, пише в. Telegraph, цитиран от gazeta.ru

Ръководството на компанията в Япония е предложило откриването на първия в историята на човечеството ресторант на Луната.

В същото време Domino's Pizza не е първата верига за бързо хранене, която е включила Космоса в програмата за разширяване на дейността си. Главният им конкурент, Pizza Hut, започна да доставя пици на Международната космическа станция още през 2001 г., но до този момент никой не е предлагал откриване на ресторант извън територията на Земята.

Конкуренцията на компанията вече премина границите на стратосферата, коментира британското издание. Компанията Maeda Corp. вече работи над създаването на куполообразен ресторант от бетон, който ще бъде поставен на повърхността на Луната.

По предварителни разчети, за да покорят галактиката, Domino's ще похарчат 13,5 млрд. лири, като 4,5 млрд.от тях ще отидат за транспортиране на 70-тонното бетонно съоръжение на Луната.

Оборудването, необходимо за приготвянето на пиците, ще бъде доставено отделно с 15 ракети.

Водещи