Първият автомобил на Брус Спрингстийн се продава 18.03 | 17:17

Шевролетът, изрисуван с оранжеви пламъци, е вдъхновил хита "Born to run"

От Олга Андреева

Chevrolet Bel Air от 1957 г. с уникална боя и графики е автомобилът, вдъхновил известния сингъл на рок легендата Брус Спрингстийн "Born to run". Именно този автомобил, който е първи за американския певец, ще бъде продаден на търг от аукционната компания "Gotta have it!".

На 21 май 1975 г. Спрингстийн купува шевролета за 2000 долара, а сега очакванията са колата да достигне 500-700 000 долара при началната сума от 390 000 долара.

Според аукционната къща в този автомобил са се родили и хитове като "Thunder Road" и "Backstreets". Колата е продадена от Спрингстийн през пролетта на 1976 г., за да вземе другата си небезизвестна машина - черния Corvette, модел от 1960г. 

В момента автомобилът Chevrolet Bel Air с оранжеви пламъци отстрани е изложен в Залата на славата в Кливланд, но съвсем скоро ще намери своя притежател, защото търгът приключва след 7 дни.

Бъдещият притежател ще получи оригиналните документи на автомобила, копие от изданията на Time, Newsweek и Playboy, в които е сниман класическият Bel Air и детайлен цветен албум, дело на втория собственик, който е вложил 35 000 долара в ремонт и поддръжка на колата. 

 

Водещи

Най-четени