Работа-мечта: да тестваш легла по цял ден 05.10 | 09:46

Работата предлага дори издигане в йерархията, както и застраховане на задните части

От Олга Андреева

За 4 милиона лири са застраховани задните части на британка, която отговаря за тестване на комфорта и качеството на леглата за хотелска верига.

Натали Томас, която може да прекара осем часа на ден в излежаване и подскачане върху легла, твърди, че задните ѝ части са толкова чувствителни, че веднага засичат евентуални бучки и несъвършенства в матраците.

Явно си върши работата добре, защото е назначена за шеф на цял екип, който отговаря за перфектното качество на 46 000 легла в хотелска верига на Острова.

Натали споделя някои тънкости от кухнята на професията – разкрива, че носи меки панталони, за да може да усети дори и най-малката неравност или подутина в матрака, както и че се грижи старателно за кожата си, за да остане мека и чувствителна. Това включва и избягването на всякакви груби материи.

39-годишната жена признава, че отстрани работата може и да изглежда като безкрайно забавление, но че всички всъщност я възприемат много на сериозно.

"Качеството на леглата е изключително важно, защото гарантира здрав сън. Обичам работата си и наистина не мога да си представя да правя нещо друго."

Натали и екипът ѝ тестват средно по 884 легла в седмицата или около 177 на ден, като отделят по 20 минути на всяко легло.

Те се проверяват за уплътнения, бучки, разтягания, следи от петна и дефектните легла или дюшеци се отстраняват още същия ден.

Водещи

Най-четени