Раздават наследство с 92 години закъснение 13.05 | 14:50

Американски богаташ е настоял състоянието му да бъде раздадено 21 г. след смъртта на последния му внук

От Олга Андреева

Богатството на американски магнат, възлизащо на стойност 100 млн. долара, най-накрая беше разделено между наследниците, след като десетилетия нямаха право на него, съобщи в. Telegraph. Причината за дългото отлагане е волята на самия Уелингтън Бърт, натрупал състоянието си при търговия с дървен материал и желязо.

Когато Бърт умира в Мичиган през 1919 г. на 87-годишна възраст, той разпорежда по-голямата част от натрупаното му богатство да се раздели 21 години след смъртта на последния му внук.

Необикновените условия в завещанието се дължат на семейни вражди, а и на ексцентричност на Бърт, който някога е бил сред десетте най-богати личности в Америка.

С изключение на "любимия му син", който получавал по 30 000 долара годишно от наследството, останалите деца на Бърт получили само по 1000-5000 долара годишно, колкото и домашните му помощници.

Последният внук на магната починал през ноември 1989 г. След като 21-годишният забранителен срок, поставен от Бърт, изтече миналия ноември, се появиха куп роднини на богаташа с претенции към наследството.

Общо 12 наследници на възраст между 19 и 94 г. ще получат до 16 милиона долара по-късно този месец. Сумата на всеки ще се различава в зависимост от родствената му близост с Бърт.

 

Водещи

Най-четени