Раздиращите сърцето черно-бели снимки, които един баща прави на своите шест деца 06.03 | 12:10

Детството - такова, каквото трябва да бъде

От Георги Тотев

Спомняте ли си вашето детство? С игрите на криеница? С плацикането в локвите, с люлките и обелените колене? А виждате ли децата днес? Със смартфоните и таблетите, компютрите и заведенията за бързо хранене? Усещате ли разликата? Не е ли тъжно? Не ви ли потиска пустотата на площадката между блоковете? Ръждивите железа на катерушките и пързалките, липсата на скърцането на люлките? Къде изчезна онова изгубено детство?

Едва ли можем да ви дадем категоричен отговор на този въпрос, но със сигурност знаем къде се крие част от него. Тя е скрита във фотографиите на французина Ален Лабоал и в игрите и живота на неговите шест дечица. В трогателна поредица от черно-бели снимки Лабоал улавя ежедневието на своите хлапета, които не си играят с високотехнологични джаджи, а с пръчки и гуми и локви и камъни, които се радват до насита на детството си - такова, каквото го помним и ние и вие.

В сърцераздирателната поредица на френския фотограф ще усетите онзи горчиво-сладък вкус на носталгията по вашите собствени детски години. Спомнете си как точно изглежда истинското детство с помощта на Div.bg и тези провокиращи сълзи на умиление снимки.

Водещи

Най-четени