Разкриха тайната на бирата 04.12 | 11:35
Най-решаващ за вкуса е ечемикът
Пивоварите от векове спорят какво определя вкуса на бирата - хмелът, водата или маята. Британски и американски учени категорично заявиха, че най-решаващ е ечемикът, съобщи Юрикалърт, предаде ДАРИК.
Учените от института Сейнсбъри в Норич и американските им колеги са анализирали качествата на бири пет години, като са работили с два вида ечемик. За да докажат, че и почвата се отразява на вкуса на зърното, те са отгледали културите на три места в щата Орегон. Досега се смяташе, че определящ за вкуса на бирата е малцовият процес, а не използваното за него зърно."Малцовият процес пряко определя по-широките профили на вкуса - дали бирата е светла, блед ейл или черна. Нюансите обаче зависят от използвания ечемик,- каза д-р Матю Моску от екипа.
За изследването си учените са работили с дегустатори, които са оценили около 150 бири.
Водещи
-
Пет общини в област Ловеч останаха без електричество
Критична е обстановката и в Кюстендилска област, където над 10 села в планинската част на...
25.12 | 14:20
-
Българските политици отправиха пожелания за Рождество Христово
Премиерът Димитър Главчев пожела преди всичко здраве
25.12 | 13:59
-
Непочистени магистрали и затруднено движение на места у нас
Опасно време в цялата страна
25.12 | 13:40
-
Президентът Румен Радев поздрави българите за Рождество Христово
„Честито Рождество Христово, скъпи сънародници!"
25.12 | 13:00
Най-четени
-
Честито Рождество Христово!
По улиците тръгват коледари, които тропат по вратите на къщите и пеят „Бог се роди, Коледо“.
25.12 | 09:00
-
Обявиха оранжев и жълт код
Единствено за две области няма предупреждение - Кюстендил и Благоевград.
25.12 | 09:40
-
Зоните за почасово платено паркиране в София няма да работят на 25 и 26 декември
Преди дни от Столичната община съобщиха за промяна на организацията на движението на градския...
25.12 | 10:40