Разкриха тайната на бирата 04.12 | 11:35
Най-решаващ за вкуса е ечемикът

Пивоварите от векове спорят какво определя вкуса на бирата - хмелът, водата или маята. Британски и американски учени категорично заявиха, че най-решаващ е ечемикът, съобщи Юрикалърт, предаде ДАРИК.
Учените от института Сейнсбъри в Норич и американските им колеги са анализирали качествата на бири пет години, като са работили с два вида ечемик. За да докажат, че и почвата се отразява на вкуса на зърното, те са отгледали културите на три места в щата Орегон. Досега се смяташе, че определящ за вкуса на бирата е малцовият процес, а не използваното за него зърно."Малцовият процес пряко определя по-широките профили на вкуса - дали бирата е светла, блед ейл или черна. Нюансите обаче зависят от използвания ечемик,- каза д-р Матю Моску от екипа.
За изследването си учените са работили с дегустатори, които са оценили около 150 бири.
Водещи
-
Хиляди миряни посрещнаха Христовото Възкресение в храмовете на страната (ОБЗОР)
Християнският свят отбеляза празника на празниците
20.04 | 18:00
-
Голямата мистерия: Женен ли е бил Исус за Мария Магдалена?
Блудница или светица е била тя? Каква е съдбата на техните деца?
20.04 | 17:40
-
По 150 евро за 67 хиляди младежи в Гърция
Сумата може да се използва за туризъм - заплащане на билети за пътуване, нощувки в хотели, а...
20.04 | 17:20
Най-четени
-
Христос Воскресе!
20.04 | 00:01
-
Мигранти налазиха вилните зони
Настаняват се в птичарници, лежат на земята, унищожават зимнината
20.04 | 12:00