Разкриха тайната на бирата 04.12 | 11:35
Най-решаващ за вкуса е ечемикът
Пивоварите от векове спорят какво определя вкуса на бирата - хмелът, водата или маята. Британски и американски учени категорично заявиха, че най-решаващ е ечемикът, съобщи Юрикалърт, предаде ДАРИК.
Учените от института Сейнсбъри в Норич и американските им колеги са анализирали качествата на бири пет години, като са работили с два вида ечемик. За да докажат, че и почвата се отразява на вкуса на зърното, те са отгледали културите на три места в щата Орегон. Досега се смяташе, че определящ за вкуса на бирата е малцовият процес, а не използваното за него зърно."Малцовият процес пряко определя по-широките профили на вкуса - дали бирата е светла, блед ейл или черна. Нюансите обаче зависят от използвания ечемик,- каза д-р Матю Моску от екипа.
За изследването си учените са работили с дегустатори, които са оценили около 150 бири.
Водещи
-
Делян Добрев предупреди: Скоро ще катастрофираме!
Разпадът на държавата премина в свободно падане, заяви депутатът от ГЕРБ
05.11 | 21:00
-
След грозната случка: Тошо Куката, Чеченеца и Емили Тротинетката вече са с присъди
Тримата са с по 2 000 лв. глоба, четвъртият обвиняем - Стоян Карапанов получи глоба в размер...
05.11 | 20:45
-
Дацов: Дефицитът в бюджета за догодина не трябва да надвишава минус един процент
Той коментира и има ли пропуски в системата на вътрешното министерство
05.11 | 20:30
-
Задържаха за рекет и изнудване Янко Ваташки и братовчед му Александър
ГДБОП е провела акция в Перник и София
05.11 | 20:15
Най-четени
-
Гадателката на Берлускони с прогноза за изборите в САЩ и кабинета у нас
Ще има много изстрадана победа. Много вероятно е тя да е за Доналд Тръмп
05.11 | 09:59
-
Кирил Петков: Борисов е заявил, че ще прави кабинет с Пеевски
Избор между „България или Пеевски“
05.11 | 09:30
-
ГЕРБ ще подкрепи искане до Конституционния съд за касиране на парламентарните избори
"Проблемът обаче е друг – да не се окаже, че докато той се произнесе, да не сме в ситуация да...
05.11 | 09:45