Разкриха тайната на бирата 04.12 | 11:35
Най-решаващ за вкуса е ечемикът

Пивоварите от векове спорят какво определя вкуса на бирата - хмелът, водата или маята. Британски и американски учени категорично заявиха, че най-решаващ е ечемикът, съобщи Юрикалърт, предаде ДАРИК.
Учените от института Сейнсбъри в Норич и американските им колеги са анализирали качествата на бири пет години, като са работили с два вида ечемик. За да докажат, че и почвата се отразява на вкуса на зърното, те са отгледали културите на три места в щата Орегон. Досега се смяташе, че определящ за вкуса на бирата е малцовият процес, а не използваното за него зърно."Малцовият процес пряко определя по-широките профили на вкуса - дали бирата е светла, блед ейл или черна. Нюансите обаче зависят от използвания ечемик,- каза д-р Матю Моску от екипа.
За изследването си учените са работили с дегустатори, които са оценили около 150 бири.
Водещи
-
Президентът: Хората, които се обявяват за най-големи демократи, са срещу демокрацията
Неразбираем е отказът да се проведе референдумът, който предлагам, написа във Фейсбук...
11.05 | 16:00
-
След поредна изневяра: Глория натирила младото си гадже?
11.05 | 15:30
-
Деница Сачева: Президентът няма за цел да пита, а да използва хората
"Още в сряда да влезе в пленарна зала за гласуване"
11.05 | 15:00
Най-четени
-
Честваме Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий
Вижте кой има Имен ден днес
11.05 | 08:37
-
Времето: И днес като вчера, но по-топло
До обяд слънчево, после ни чака дъжд, аксималните температури ще са между 18-22°С, в цялата...
11.05 | 09:00