Разликите между тийнейджърите през 50-те години и днес 03.05 | 15:58

Какво се е променило?

От iNews.bg

Всяко поколение е различно от другото и това е съвсем нормално. Затова е изключително интересно да се наблюдават различията между хората, израснали в съвсем различни времена и при различни условия. Нека сравним тийнейджърите през 50-те години и тези днес:

Телефонът

През 50-те

Тийнейджърът окупира семейния телефон и това е важен фактор за неговия социален живот. Крие се в гардероба, за да не го слушат родителите му какви си ги говори с най-добрия си приятел за някоя Катя или Ели, но никога няма така необходимото му уединение. Я майка му ще го вика за вечеря, я сестра му ще прекъсне кабела, нарочно, защото и тя иска да говори с най-добрата си приятелка за това колко готин е бил днес Тишо.

В наши дни

Тийнейджърът има собствен телефон, таблет и какво ли още не. Не се отделя от телефона си, но вече не говори толкова дълго, а пише, снима, поства, лайква, коментира и телефонът му е пълен със селфита.

Танците

През 50-те 

Танцува се със стил. И момчета, и момичета едва чакат да се върнат от училище, за да разучат новите танцови движения и всички да се "движат в ритъм".

В наши дни

Учудващо, но факт - сега танците на тийновете включват много по-малко докосване, всеки си денси по собствен начин. Има баунс, туърк и т.н.

Още различия между тийнейджърите през 50-те години и днес прочетете тук.

Водещи

Най-четени