Разпродава се екипировката на британските агенти 16.08 | 12:04

Можете да си купите Jaguar XJ6, Land Rover или просто часовник Maurice Lacroix

От Олга Андреева

Британското министерство на отбраната започва да разпродава част от аксесоарите и екипировката на агентите си в опит да компенсира бюджетния дефицит на ведомството в размер на 36 милиона лири.

Сред вещите, с които ще могат да се сдобият и обикновени хора, са брониран Jaguar (с цена между 12 и 25 хиляди лири, в зависимост от оборудването), десетки хеликоптери и Land Rover-и, бронетранспортьор Saxon (25 хиляди лири), както и луксозни часовници (Maurice Lacroix, Raymond Weil, Christian Dior) – по около 1000 лири всеки.

С тях британските агенти са се изтупвали пред висшето общество при командировки в чужбина, за да изглеждат като добре печелещи дипломати и бизнесмени, посочва в. Telegraph.

Други принадлежности на сътрудниците на тайните служби и спецчастите включват система за пречистване на водата на принципа на обратната осмоза, удобна в случай, че попаднете на пустинен остров, както и триони за рязане на бетон (които се очаква да се продадат за около 3 000 лири).

Всъщност служителите на министерството са доста недоволни от разпродажбата на имуществото си, на което гледат като на "семейното сребро", особено заради факта, че скъпи вещи ще бъдат продадени много под себестойността си и то само, за да се закърпи за кратко бюджетът.

Водещи

Най-четени