Рецепта за вкусни картофени кюфтета 09.06 | 10:15
В тази статия ще ви представим една проста и вкусна рецепта за приготвяне на картофени кюфтета
Картофените кюфтета са вкусна и популярна ястия, които може да бъдат сервирани като предястие или като главно ястие. Те са известни със своята мекота, аромат и хрупкава коричка. В тази статия ще ви представим една проста и вкусна рецепта за приготвяне на картофени кюфтета.
Списък със съставките:
4 средно големи картофа
1 глава лук, нарязана на много ситно
2 скилидки чесън, пресовани
1 яйце
1/4 чаша брашно
1/4 чаша настъргано сирене
1 супена лъжица прясно настърган лимонова кора
1 супена лъжица настърган магданоз
Сол на вкус
Черен пипер на вкус
Масло за пържене
Инструкции за приготвяне:
Първо, измийте и обелете картофите. Нарежете ги на кубчета с големина около 2 сантиметра и ги сварете в подсолена вода, докато станат меки. Прецедете ги и оставете да изстинат.
В голяма купа смесете настъргания лук, пресования чесън, яйцето, брашното, настърганото сирене, лимоновата кора и магданоза. Добре разбъркайте съставките, докато получите хомогенна смес.
Добавете в сместа изстинатите картофи и разбъркайте добре, за да се смесят съставките. Масата трябва да бъде плътна и лепкава.
Подправете солта и черния пипер на вкус и отново разбъркайте добре.
В голяма тиган нагрейте достатъчно масло за пържене на средно висока температура.
Отделете по порция от сместа с лъжица и формирайте я във формата на кюфте. Поставете я в горещото масло и го оформете до желаната големина.
Пържете картофените кюфтета от всяка страна, докато станат златисти и хрупкави.
След като са готови, извадете ги от тигана и ги поставете върху хартия за абсорбиране на излишната мазнина.
Повторете стъпки 6-8, докато използвате цялата смес.
Картофените кюфтета са готови за сервиране. Можете да ги поднесете с гарнитура от ваш избор, като пресни зелени салати или сос по ваш предпочитание.
Тази проста рецепта за картофени кюфтета е отличен начин да се насладите на вкусното ястие у дома. Сместа от картофи, лук, чесън и подправки ще ви осигури с ястие със сочна и мека вътрешност, а хрупкавата коричка ще добави приятна текстура. Приятен апетит!
Водещи
-
България е сред най-търсените туристически дестинации за гърците по празниците
"Добро обслужване на логични цени и интересни места за посещаване", това заявяват гръцките...
24.12 | 18:00
-
Добрият старец напусна дома си в Арктическия кръг и се качи на шейната, за да посети очакващите го деца
Северноамериканското командване за аерокосмическа отбрана, по-известно като NORAD, проследява...
24.12 | 17:40
-
Балканите в снежен капан: Токови аварии и затворени пътища
Босна, Сърбия и Хърватия забраниха движението на тежкотоварни превозни средства и наложиха...
24.12 | 17:20
-
Нов живот за кораборемонтната дейност край Русе се задава с амбициозен проект
Проектът ще бъде реализиран на километър 488,900 по течението на река Дунав, където в миналото...
24.12 | 17:00
Най-четени
-
Традиции и обичаи на Бъдни вечер
Празничната трапеза се нарежда върху слама на земята в югоизточния ъгъл на стаята, под...
24.12 | 09:40
-
На колко градуса се пече идеалната ПИТКА?
Как обаче да я приготвим? Бялата содена питка може да е пухкава и вкусна. Тайната й се крие в...
24.12 | 12:00
-
Валежите ще продължат и днес
Температурите ще останат в широки граници, минималните - от минус 1° до плюс 9°, в София –...
24.12 | 09:04
-
Какво да сложим на масата на Бъдни вечер
В тази светла нощ, когато звездите сияят по-ярко, нека се съберем около празничната трапеза и...
24.12 | 09:59