Румънци масово крадат дъвки във Великобритания 19.01 | 14:39

Според полицията в Румъния дъвките се ползват като ресто

От Олга Андреева

На Острова са регистрирали масова кражба на дъвки от румънски граждани. Оказва се, че северните ни съседи във Великобритания крадат дъвки, за да ги използват вместо монети в родината си.

Така поне твърди британският всекидневник Mirror, цитиран от БТА, според който в последно време от британски супермаркети са откраднати хиляди пакети с дъвки, като властите подозират за кражбите румънски граждани.

Само преди няколко дни банда румънци успяла да открадне дъвки на стойност 700 британски лири (1640 лева) от супермаркет в град Суиндън, а пък час по-късно охраната успяла да спре друга група, която се опитвала да открадне дъвки на стойност 720 лири от друг магазин в същия град.

Местната полиция поясни логиката на странните кражби: "Имаме информация, че дъвката струва скъпо в Румъния и се използва като парична единица, така че тези групировки крадат големи количества и ги изпращат в Румъния. Ако влезеш в магазин в Румъния и купиш нещо, ти дават като ресто лентички дъвка, така че кражбата на дъвки е на практика кражба на пари."

През последните 18 месеца редица румънци са били изпратени на съд за подобни кражби и в Кеймбриджшър, Нюкасъл, Хъл и Болтън.

Водещи

Най-четени