Руският президент блесна като Капитан Америка 26.07 | 17:44

Плакати, разлепени из Москва, показват Медведев като американския супергерой

От Олга Андреева

Държавният глава на Русия Дмитрий Медведев може да бъде видян облечен в костюма на американския супергерой Капитан Америка, но с надпис "Капитан Русия, Първият Господар".

Този образ на Медведев гледа от разлепени из цяла Москва плакати, за които не е ясно чие творение са, предаде АФП, цитирана от БТА.

На плаката Медведев е със синьо-червено-белия костюм на известния комиксов герой, чийто филм "Капитан Америка: Първият отмъстител" излиза по екраните в цял свят през юли и август.

В него се разказва историята на хилав младеж, който с таен научен проект изкуствено е превърнат в свръхсилен защитник на американските идеали.

"Жертви" на подобни закачливи плакати станаха още Путин и Кадафи. Така например премиерът беше изобразен като Агент 007 с оръжие в ръка и надпис "ВВ ще ви прикрие."

Тайнственият автор беше разпространил и плакати на либийския лидер Муамар Кадафи, чиято страна е обхваната от гражданска война. На тях надписът гласеше "Търся жилище."

През май анонимният творец беше разпространил и фалшиви реклами на луксозен търговски център в Москва, на които фотомонтаж показва Медведев и Путин един до друг по тенис шорти и фанелки.

Тогава правителството нареди на столичната община да свали плакатите.

Водещи

Най-четени