Ръгбист получи удар и стана гей 18.04 | 11:49

Преди инцидента мъжът си имал годеница, след това загубил интерес към жените

От Олга Андреева

Преди година 26-годишният Крис Бърк е ръгбист от Welsh valleys, който си пада по моторите и е сгоден за приятелката си. След като получил удар обаче Крис осъзнал, че вече не го привличат жените. Днес той вече е отслабнал, станал е фризьор и е сгоден за друг мъж.

Пред BBC мъжът разказва за внезапно настъпилата промяна: "Крис, когото познавах, изчезна и се появи един нов Крис. Осъзнах, че ударът ме е превърнал в гей. Сега обаче съм по-щастлив от всякога, защо ми е да променям нещо?

Макар че инцидентът е изтрил до голяма степен спомените на Крис, той твърди, че е убеден, че преди това не е бил с хомосексуални наклонности.

"Имам като доказателство снимки и приятели. Няма начин да съм бил гей. Като се погледна на снимките все едно гледам някой друг и честно да си кажа, ако сега се видя на улицата, бих се подминал", казва мъжът.

Промяната в сексуалната ориентация след мозъчен удар е спорен въпрос в медицинските среди, макар че има няколко регистрирани случая, посочва в. Telegraph.

При удара мозъкът остава без кислород за известен период от време, което може да доведе до умиране на мозъчни клетки, а това от своя страна би могло да повлияе на начина, по който човек мисли, чувства или се движи. Все пак рядко се случва претърпелите удар да претърпят и сериозни личностни промени.

Водещи