Рядък албум на Beatles се продаде за 790 хил. долара 06.12 | 17:04

Плочата е била част от колекцията на Ринго Стар, носи сериен № 1

От iNews.bg

Рядко срещано копие на легендарния "Бял албум” на британските легенди The Beatles е било продадено в САЩ на търг, като достигнатата цена е 790 хил. долара. Освен, че не се среща често, плочата по-рано е принадлежала на барабаниста Ринго Стар. Това е било и копие № 1 на въпросния албум. Името на щастливия купувач обаче се пази в тайна.

Според представители на Julien's Auctions, които са организирали търга, проведен в Бевърли Хилс, това е рекордната цена за плоча,  достигана на такива ауциони досега. Албумът наThe Beatles е счупил рекорд, поставен по-рано през тази година. Тогава срещу 300 хил. долара е бил продаден първият запис на Елвис Пресли.

Продаденото копие на "Белия албум” е носело сериен номер "A0000001". Плочата е била издадена във Великобритания през 1968 г. и е била част от личната колекция на Ринго Стар. Албумът обаче не е единствената негова вещ, продадена на търга в Бевърли Хилс. През двата дни, през които е проведен, на аукциона са били предложени общо над 800 лични вещи и музикални инструменти на барабаниста на The Beatles и на съпругата му Барбара Бах. 

Водещи

Най-четени