С вятър в косите и добро настроение 23.04 | 10:07

Когато попиташ организаторите как се прави всичко това, темата за парите не е актуална

От Елена Коцева

Близо до София, над Германския манастир, два пъти годишно се събират рокери.

Традицията е дълга – няма да издаваме откога точно паркират мотори и палатки там, за да не подсказваме, а и да не засягаме, на тема "възраст" присъстващите.

Само дето някои деца идват вече сами и си опъват отделно палатката, а новата смяна тича по тревата, играе си с топката и се учи да пали двигателите. 

Пристигат мотори и коли от цяла България – Русе, Варна, Ловеч, Сливен, Кърджали...      

Три дни поляната е отворена за всеки, който желае да пийне бира с приятели и непознати, да поговори за мотори и вятър в косите, за изминати или жадувани пътища. 

Когато попиташ организаторите от "Brothers From Hell” как се прави всичко това, те избягват темата за парите, за времето, телефонните разговори и усилията.
Предпочитат да говорят за доброто желание, за разбирателството, за партньорството. Каквото е отношението и към другите клубове (само в София те са вече над 40, а над 100 в страната).

Иначе, едно такова събиране излиза 3-4 хиляди лева, събрани в повече случаи помежду си с една единствена цел – да се съберат приятели, да прекарат добре, да обменят опит, да се разкажат нови и стари спомени, да бъдат заедно. И да бъдат добри домакини.

Как се става член на един такъв клуб? Ами… и трудно, и лесно. За мотора е ясно, но има и условия. Едно от тях е да се кара добре, безопасно и по правилата. Затова си има и наблюдение, и проверка, която може да продължи с месеци и години - по пътищата, естествено.

Това, което казват "старите кучета” веднага обаче е: "Наркомани не приемаме, наркомани между нас няма.”, като основно условие. И после замълчават…
Останалите условия: ами, желание и вятър в косите/или главата. И добро настроение.

Водещи

Най-четени