САМО ЗА ЖЕНИ! Ужасяващи факти за дамските превръзки и тампоните 22.05 | 16:13

Всяка жена трябва да е наясно какви рискове крият продуктите за интимна хигиена

От iNews.bg

Може би повечето жени са наясно какви рискове крият тампоните. Те не само са вредни за здравето, а биха могли да доведат до необратими последствия.

Същото важи и за дамските превръзки. Въпреки позитивния образ, който им изграждат рекламите, те си остават доста опасни. Д-р Джоузеф Меркола - известен американски специалист по алтернативна медицина - събира на едно място всички факти, свързани с продуктите за интимна хигиена. И ги обяснява на достъпен език.

В своя популярен сайт той обяснява подробно какви неочаквани и вредни неща се съдържат в продуктите за дамска хигиена. Оказва се, че думата "защита", основна за рекламите на тампони и дамски превръзки, означава единствено защита от протичане или неприятна миризма. Не и защита на здравето!

Всеобща заблуда е например, че щом като са "меки като памук", те са и направени от натуралното вещество. Истината е, че съвременните санитарни продукти за употреба по време на месечния цикъл се правят основно от изкуствена коприна, вискоза и целулоза. И трите материала се произвеждат от дървесина, нямат нищо общо с естествения памук. Има голяма вероятност силно абсорбиращите им влакна да залепнат за вагиналната стена и да останат вътре в тялото, след отстраняване тампона.

Лесно можете да се уверите в съществуването на такава опасност. Просто отворете един тампон и го потъркайте с пръсти над парче хартия. Ще забележите как по нея падат влакнести прашинки. Суперабсорбиращите тампони са особено опасни, тъй като прилепват съвсем плътно към вагиналната стена и част от покритието ѝ може да се отдели при отстраняването на продукта. 

Останалите шокиращи факти за тампоните и дамските превръзки прочетете в Jenite.bg! 

Водещи

Най-четени