Само руски военни играчки за русначетата 02.02 | 17:24

В момента момчетата в Русия си играят с германски танкове и американски войници

От Олга Андреева

Русначетата трябва да си играят с руски играчки, а не с пушки и танкове, имитиращи западни модели. Това заяви вицепремиерът, отговарящ за военнопромишлената индустрия в Русия, Дмитрий Рогозин, цитиран от Reuters.

Той отклони за малко поглед от продукцията на истински оръжия и коментира индустрията с военни играчки в Twitter.

"Децата ни достатъчно си играха с Leopard", заяви Рогозин, визирайки произведените в Германия танкове, показани за първи път през периода на Студената война.

"Дал съм нареждане да мислят за създаването на играчки по модели на руски оръжия и военно оборудване", заяви бившият лидер на националистическата партия и доскоро постоянен представител на Руската федерация към НАТО.

Русия се гордее с победата си над нацистката армия на Източния фронт през Втората световна война и с традицинното си производство на оръжие - от автомати "Калашников" до междуконтинентални балистични ракети.

В същото време обаче военните играчки, които се продават по магазините в страната са предимно по модели на чуждо въоръжение. Някои играчки-войници държат в ръце американското знаме и западни пушки, а такива с "Калашников" въобще не могат да бъдат открити в търговската мрежа.

Най-четени