Сваляйте сутиените! Вредни са 15.11 | 11:15

Сутиените са основната причина за болките в гърба, откриха лекари

От Мартина Панайотова

Коланите, бельото, шапките, чантите - всичките тези предмети от гардероба могат да причинят физическа болка, твърди в. Daily Mail, цитиран от БТА.

Според специалистите най-опасни се оказват сутиените. 6 на всеки 10 жени получават заради тях болки в гърба, се твърди в доклад на Британската асоциация на остеопатите.

4 на 10 жени се сблъскват с болки в шията, гърба или раменете, когато носят тежки чанти. Тесните колани предизвикват усещане за изтръпване или парене в горната част на бедрото. А това може да доведе до повишена чувствителност към температурни въздействия.

Келстън Чорли констатира: хората често жертват здравето си в името на модата. А Наташа Хейтуел от компанията Bravissimo съветва жените редовно да проверяват размера на сутиените си, тъй като те често носят сутиени с малък обем на чашките и прекалено голям обхват на гърдите.

В резултат цялата тежест се пренася върху раменете. Освен това размерът на гърдите може да се променя с времето.

При една пета от жените прашките водят до зачервяване на кожата, предизвикано от триенето. Пантофите могат да причинят деформация на палеца. Прекалено тесните шапки могат да предизвикат главоболие заради притискане на кръвоносните съдове на главата.

Това се отнася и до мъжете. При тях носенето на портфейли в джоба може да доведе до болки в гърба.

Освен да тръгнем голи...



Водещи

Най-четени