Светата инквизиция в действие (СНИМКИ) 17.11 | 17:31

Вижте гениални исторически мъчения

От Цанка Донкова

Болката - нещо, от което повечето хора изпитват страх само като си помислят за него. Причините за нея могат да са безброй - болест, внушение или външен дразнител.

Когато говорим за последното се има предвид всички източници на изтезание - от нажежените железа до гъделичкането и т.н.

Предлагаме ви да видите какво се е използвало в миналото като мъчение или с други думи - Светата инквизиция в действие.

 "Желязната девица"

1108789

Кръстницата на групата Iron Maiden е творение, появило се през 18-ти век, когато ужасната католическа инквизиция забелязва от историческата сцена, но все още имала какво да покаже. "Желязната девица" например.

Този уред представлява метален саркофаг с остри шипове от вътрешната страна, достатъчно къси, за да причинят болка, но не и смърт. Мръсникът, който не иска да си признае вината, бива затварян в смахнатата творба на човешката злоба и бива държан там до самопризнание или смърт.

За да бъде изживяването по-интересно, авторите на проект "Желязна девица" са създали няколко технически отвора по корпуса, в случай че многострадалният Геновев се окаже кораво копеле и не проговори, да бъде допълнително стимулиран с копия, вилици и други остри предмети. И така докато смъртта ги раздели...

За още уреди на мъчение от миналото надникнете в Div.bg.

Водещи

Най-четени