Свети Валентин и женската гледна точка... 10-те божи заповеди - подготовка за силния пол 13.02 | 13:03

Еуфорията покрай празника на влюбените

От Лазар Тодоров

14 февруари е един от най-еуфоричните празници за повечето двойки. Празникът притежава невероятното свойство както да заздравява връзките, така и напълно да ги разрушава. След многобройни проучвания става ясно, че именно дамите са тази част от двата пола, които биват екзалтирани от специалността на значението на този празник. Именно заради това те избягват всяка една възможност за мъжко отрицание на Деня на влюбените с една-единствена цел – да спестят фиаското на връзката си. 

За да се избегнат недоразуменията и празникът да се превърне в истинска битка, на фронта се появява жената. Не всеки е склонен да приеме женскатa налудничавост в такива ситуации. Но за да се уверите в това, ще ви представим само една от изумяващите способности на жената по случай Свети Валентин.

Има определени изисквания, които почти всяка жена иска от мъжа до себе си на 14 февруари. В. "Кориере" ни представя 10-те божи заповеди на жената, на които всеки мъж трябва да обърне внимание, за да не разгневи нежния пол. А ето ги и тях:

1. Мъжът не бива да се хвали колко е романтичен и изобретателен, защото празникът е на влюбения мъж, а не на егото на влюбения мъж.

2. Да не се прави на Мистър Съвършен само за един ден, защото трябва да е съвършен всеки ден, ако действително обича жената.

3. Да не прибягва до патетични и високопарни декларации, когато се обяснява в любов на възлюбената си, а да използва прости и нежни слова, които присъстват в ежедневния му речник, когато ѝ казва колко я обича.

4. Препоръчително е да не прави прекалено скъпи подаръци или подаръци в изобилие, тъй като само един подарък от сърце би разчувствал силно една жена.

5. Да не увърта, ако е забравил да купи подарък! От него се изисква просто да бъде откровен, а не да обещава невероятни неща на по-късен етап, които така или иначе няма да се осъществят.

6. Да не води любимата си в скъп и луксозен ресторант, ако тя обича обикновените кръчми, простичката храна... и разбира се, вниманието на мъжа до себе си.

7. Внимание! Да не се оглежда по други жени. Поне в този ден се постарайте да си спестите женското порицание. Знаем, че жените са уязвими, когато вниманието не е насочено изцяло върху тях... особено в този ден.

8. Да не се прави на Великия любовник, ако силите му няма да стигнат, за да се посвети точно в този ден на секс маратон.

9. И все пак, може и да не бъде Великият любовник, но и да не заспива след празнуването веднага щом легне на леглото. Това бива интерпретирано от дамите като знак за неуважение.

10. И последно, да не купува секс играчки за подарък, въпреки тяхната актуалност за някои в Деня на влюбените.

В "женския устав" със сигурност могат да бъдат допълнени още много неща, но явно нежната част е решила да бъде по-снизходителна по случай Деня на влюбените. И все пак, колкото и банални да звучат те за мачовците, желателно е да се придържат към тях, за да не разпалват фантазията на една неудовлетворена жена към разширяване на списъка за идната година.

Водещи

Най-четени