Свещената глупост покорява планетата - 6 доказателствени примера 29.09 | 16:30

Модерно ли е да си тъп?

От Христо Узунов

Днешното време е един наистина интересен за живеене темпорален отрязък - от една страна прогресът человечески никога не се е развивал с по-бързи и качествени темпове, достигайки все по-невероятни висини. От друга - свещената тъпота оказва все по-голямо влияние над мисловната дейност на тази част от населението на планетата, неучастващо в процесите определящи прогреса. Защо? Ето ви 6 /словом/ шест доказателства, че светът оглупява:

1. Помните ли, когато преди няколко месеца във Facebook се появи снимка на Стивън Спилбърг, седнал до един от динозаврите от филма "Джурасик парк"? А помните ли колко много хора се възмутиха, че заради такива като Спилбърг тези животни са измрели и как не го е срам да застреля такъв защитен вид? Нужно ли е изобщо да го коментираме?

 

2. Забелязвате ли как все по-малко хора могат да пишат правилно на майчиния си език? По-лошото е, че все повече "специалисти" започват да прокарват тезите си, че това е нормално, че езикът се развива и даже някои правила трябва да отпаднат.

Водещи

Най-четени