Седемте навика на творческите личности, чрез които ще разширите хоризонтите си 31.05 | 17:05

И ще отворите съзнанието си

От div.bg

Сроковете ви притискат, шефовете изискват, а вие така и не можете да измислите как да постъпите за да решите поставената задача. Изпаднали сте в творческа деменция и мисълта ви се луда в затворения кръг на собствения си затвор. Ето какво да направите за да размърдате втвърдилата ви се креативност.

Изключете компютъра си

Знаем, че звучи налудничаво, но опитайте. Колкото повече се ровите из интернет в опити да намерите идеи за нещо революционно, толкова повече ще откривате неща, които хиляди, ако не милиони преди вас вече са открили и приложили в практиката си. Нуждаете се от нов подход - вашият собствен. Също така компютрите и мобилните устройства имат и друг недостатък: Не стига, че мониторът изтощава очите ви и ви причинява главоболие, ами поглъща и останалите ви сетива, защото постоянно сте обградени от всевъзможни и безсмислени картинки, банери и всякакви други измишльотини, които само ви разсейват.

Това още повече ви затруднява да следвате мисълта си и ви разсейва допълнително. Въпреки че е трудно да се приспособите към други методи за търсене на информация, които не включват онлайн сърфиране, с времето ще стане по-лесно за вас да се вдъхновявате и откривате рационални идеи на места, на които не сте очаквали.

Пишете

Някога задавали ли сте си въпроса как писателите измислят всичко това, което пишат? Да, те са изключително креативни, но правят нещо, което да поддържа потока на мисълта им - пишат. Когато записвате нещо, вие превръщате абстрактната идея в нещо логично, нещо, което има смисъл. Когато пишете нещо, старайте се да бъдете колкото се може по-конкретни и разбираеми, защото, когато го прочетете няколко дни по-късно, ще можете да разберете какво точно сте имали предвид и да проследите собствените си стъпки. Също така можете да опитате и свободното писане. Задайте си конкретен период от време и запишете първото нещо, което ви дойде на ум. Не се притеснявайте за граматика или пунктуация. Просто пишете и ще видите какви невероятни неща ще започнат да се случват.

Останалите съвети за креативно мислене проверете в Div.bg

Водещи

Най-четени