Сексът без кондом бил полезен 24.10 | 17:21

Монетата обаче винаги има две страни

От Мартина Панайотова

Двама учени от щатския университет в Ню Йорк, както и един психолог от университета в Ливърпул са установили, че практикуването на орален и вагинален секс без кондом може да предпази жените от депресия и други психични разстройства.

Те твърдят, че веществата, които се съдържат в семенната течност, са полезни за менталното състояние на дамите. Онези от тях, които приемат сперма в организма си, се запасяват с големи количества окситоцин и серотонин, т.е. естествени хормони на щастието.

Изводът е, че за да бъдем щастливи, трябва по-често да "ощастливяваме" и партньора си. И да хапваме повече шоколад, разбира се. Защото и той, точно както спермата, може да се похвали със съдържание на серотонин.

Използваме повода да ви припомним обаче, че единствената сигурна превенция на болести, предавани по полов път, е употребата на презерватив. Най-сигурното средство за предпазване от нежелана бременност отново са кондомите. Отдавайте се на гореописаните ласки само с партньор, с когото сте били дълго време и на когото имате пълно доверие.

Още любопитни факти за секса може да научите от Jenite.bg.

Водещи

Най-четени