Силата на тази жена ще ви вдъхнови 01.09 | 22:00

Запознайте се с историята на Рупа - жертва на атака с киселина

От iNews.bg

Отдавна стана ясно, че жените не са никак слаб пол. Дамите са изключително силни и устойчиви на предизвикателствата на живота, което вдъхновява и буди възхищение. Жената, която ще ви представим днес е типичен пример за това.

Тя е част от кампанията Stop Acid Attacks ("Да спрем атаките с киселина”), насочена срещу насилието с използване на киселина. Тя се стреми да повиши информираността относно подобни жестоки престъпления, като организира и сплотява както жертви, така и обикновени активисти, които искат и са готови да помогнат.

Героинята ни се казва Рупа, преди шест години спи в дома си в щата Утар Прадеш, Индия, когато мащехата й влиза и я залива с киселина. Оставена е да лежи в леглото си, без медицинска помощ, в продължение на шест часа, докато най-накрая чичо й я води в болница.

Пред Stop Acid Attacks тя признава, че баща й отказва да й осигури лечение, ако повдигне обвинение срещу мащехата си. Но с помощта на чичо си тя успява да го направи, както и да получи медицински грижи. Вдъхновете се от героинята ни в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени