Словаците кръщават мост на Чък Норис 24.02 | 08:35

Актьорът отвя Мария Тереза за име на мост над река Морава

От Олга Андреева

Словаците са на път да одобрят с голямо мнозинство кръщаването на нов мост за пешеходци и колоездачи близо до столицата си Братислава по името на легендарния екшън актьор и телевизионна звезда Чък Норис, съобщи Reuters.

В момента тече гласуване в интернет какво да бъде името на моста, който ще се простира над река Морава и ще пресича границата с Австрия, като другите два конкурентни варианти са да бъде кръстен по името на австро-унгарската императрица Мария Тереза или просто Девински мост по името на най-близкото село.

Норис, експертът по бойни изкуства, превърнал се във филмова звезда, става известен с превъплъщенията си във филми като "Самотният вълк Маккуейд" , "Изчезнал по време на акция" и "Делта Форс".

В Словакия, пък и не само, името на Чък Норис се е превърнало в нарицателно за мачовска сила и непобедимост, но е и извор на много вицове.

Окончателното решение ще бъде взето от местния съвет, но областният управител поясни, че ще бъдат взети предвид желанията на хората, участващи в интернет гласуването, където засега Норис води убедително.

Гласуването ще продължи до април. До вчера Чък Норис беше получил 1157 гласа, 74% от общия брой, оставяйки далеч назад в класирането Мария Тереза с 8%.

Водещи

Най-четени