Слонове изумяват с танцувални умения под звуците на цигулка (ВИДЕО) 27.08 | 18:40

Животните са истински ценители на класическата музика

От Пламена Вълчева

Слоновете танцуват по звучците на цигулка - това е едно от онези неща, в които, за да повярваш, трябва да ги видиш. Елинор Барч, цигуларка в камерния оркестър на Уискънсин, посвири за необичайна публика - два слона в Световния музей на цирка, съобщи Daily Telegraph. 

Елинор Барч свирела с оркестъра си Концерт в ре минор от Бах под шатра близо до заграждението на слоновете. По време на изпълнението тя забелязала, че гигантските животни реагират на музиката. Решила да провери какво ще стане, ако се доближи, и не се разочаровала. Слониците Кели и Вайола започнали да се движат и полюляват в такт с музиката.

Слоновете Кели и Вайола са на 44 и 45 години се оказали истински ценителите на класическата музика. Записът с танцуващите слонове събира популярност в YouTube.

Видеото е доказателство, че слоновете обичат музика. Според германския еволюционен биолог Бернард Ренш животните могат да различат 12 тона и умеят да запомнят лесни мелодии, като ги разпознават, дори и изпълнението да е с различни инструменти. 

Водещи