Служител на Apple загуби прототип на iPhone 5 01.09 | 17:44

Мъжът забравил телефона в мексикански ресторант

От Елена Кирилова

Служител на Apple е загубил прототип на новия iPhone 5 в мексикански ресторант, съобщава Digital Spy. Това се случи само година, след като компанията преживя същия срам, когато загуби и прототипа на iPhone 4.

Според CNet прототипът е бил тестван извън сградите на Apple в Сан Франциско, за нещастие обаче е бил оставен в мексикански бар, наречен Cava22.

По-късно машината е била продадена чрез сайта Craglist само за 200 долара. Все още не е ясно как изглежда и с каква версия на операционната система е бил телефонът.

По принцип Apple провежда външни тестове, които позволяват на работещите в компанията да използват прототипи на продукта в градска среда, за да се прецени използваемостта им в нормални ситуации, а не само в лабораторна среда.

Въпреки че компанията, която в момента се ръководи от Тим Кук, след като Стив Джобс се оттегли от поста на главен изпълнителен директор, не е потвърдила, че ще пуска нов iPhone, се носят слухове, че iPhone 5 ще бъде официално обявен през октомври.

От Apple отказва да коментират тези твърдения, а от полицията в Сан Франциско заявяват, че компанията не е подала сигнал за загубената вещ.

Собственикът на ресторанта Cava22, Хосе Вале, твърди, че от компанията не са му се обаждали, но си спомня, че мъж е звънял няколко пъти преди месец, за да търси загубения си iPhone.

Само преди година инженерът от Apple Робърт Пауъл загуби прототип на iPhone 4. Тогава компанията наложи драконовски мерки, за да гарантира, че подобни случки няма да има.

Водещи

Най-четени