Специален костюм ви кара да се чувствате на 75 г. 04.01 | 15:20

Целта на костюма е да подобри услугите и продуктите, предназначени за възрастни

От Олга Андреева

Ако някога сте се чудили какво усещат застаряващите ви родители или баби и дядовци, сега можете да добиете напълно реална представа какво им е.

Масачузетският технологичен институт MIT е разработил костюм, който позволява на хората, които го носят, да усетят всички несгоди от ежедневието на един възрастен човек, съобщи Oddity Central. 

От MIT AgeLab работят върху подобряване на начина, по който се предлагат услуги и продукти, предназначени за възрастни хора и именно затова последната им разработка е костюмът AGNES.

Интересът към продуктите за възрастни хора става все по-голям със застаряването на населението в световен мащаб. Очаква се хората над 65-годишна възраст да достигнат 72,1 милиона души до 2030 г.

Костюмът има за цел да даде представа за нивото на гъвкавост, ловкост, сила, моторни и визуални умения на човек в средата на неговите 70 години.

Обличайки костюма, приличащ на скафандър, човек може да добие усещане какво е да си на 75 години. Допълнителни приспособления могат да имитират скованост на ставите, изкривявания на гръбначния стълб, ограничени движения и други.

Водещи

Най-четени