Спечелете чадър "Антибуря" 11.03 | 15:39

Посетител на АГРА ще получи чадър, който издържа на вятър със скорост до 100 км/час

От Олга Андреева

Чадър против буря е една от шестте награди, които ще получат посетители на Международната селскостопанска изложба "Агра 2011". В томболата могат да участват посетители с анкетна карта и билет за вход, съобщават от пресцентъра на панаира.

Заради аеродинамичната си форма чадърът издържа на вятър със скорост до 100 км в час. Тестван е в аеродинамичния тунел на Университета по технологии в холандския град Делфт, където се намира и компанията-производител.

На "Агра" той идва като подарък от посолството на Холандия в България. Освен практичния чадър, дипломатическата мисия изпраща в Пловдив комплект холандски луковици за лалета и ръчно рисувана ваза от прочутата фабрика за син порцелан в Делфт.

По традиция Международен панаир Пловдив, който е организатор на АГРА, осигурява три награди - мотофреза, моторна резачка и храсторез.

Печелившите талони ще бъдат изтеглени в 12 часа на 13 март, последния ден на изложбата, в палата 6 на панаира.

Над 10 000 души са разгледали "АГРА 2011" само през първите два дни (9 и 10 март). Те са били от България, Македония, Турция, Австрия, Косово, Франция, Италия, Испания, Холандия и Украйна. 

Водещи

Най-четени