Спокойно! Селфито не е болест 07.05 | 12:00

Мания е, но е безопасна в нормални количества

От iNews.bg

Напоследък все повече започна да се тръби, че селфито е болест. Това разбира се не спря запалените почитатели на самоснимането да го практикуват. Факт е, че този род изкуство се превръща в мания, но поне не води до болестно състояние.

Цветеслава Гълъбова, директор на Психиатрична болница "Св. Иван Рилски", припомни пред TV7, че селфита съществуват още от 1839 г., когато Корнелиус си прави подобна снимка със стационарен фотоапарат.

Компания в студиото й правеше моделката и запален фен на селфитата Бояна Маринова, тя сподели че трябва да се внимава с този вид снимки.

"Имам приятели във Facebook, които всеки ден си качват по 5-6 селфита. Тези снимки станаха популярни от няколко години, защото холивудските звезди започнаха да си ги правят. Всеки иска да прилича на своя идол", категорична е Маринова.

"Когато излезе извън контрол и човек не може да се спре нещата могат да преминат към групата на разстройствата или да говорим за зависимост. Интензивността и размерът имат значение, както във всичко друго", допълни Цветеслава Гълъбова.

 

Водещи

Най-четени