Старозагорските мечета-тризнаци хапват кифли 07.05 | 17:19

Мъниците вече тежат по 3,5 кг и радват с игрите си посетителите на зоопарка

От Олга Андреева

Малките мечоци, които се появиха в зоопарка в Стара Загора на 14 януари, вече щъкат из новата си слънчева и просторна клетка.

Сладурите тризнаци на мечката Белла и мечока Марк Антоний от тази седмица се ширят из нова клетка, където могат да им се радват малки и големи посетители на старозагорския зоопарк.

Те се появиха на бял свят на 14 януари тази година и тежаха едва по 300 грама, колкото е нормално за бебетата-мечоци, съобщиха от Община Стара Загора.

Сега вече са с теглото на новородени бебета – по 3,5 килограма, които поддържат с кифли с прясно мляко и мед, с плодове и зеленчуци. Спомнете си как изглеждаха само преди три месеца и половина. 

"Най-вероятно ще можем да им се радваме до началото на есента, през което време ще им се търси подходящ дом в други зоопаркове", заяви директорът на зоопарка Радослав Михайлов.

15-годишната Белла, която е в старозагорския зоопарк от 19 февруари 2002 г., като пристига там след "артистична кариера" в софийски цирк, е известна с това, че ражда всеки януари.

С 21-годишния Марк Антоний вече са родители на около двайсетина мечета. За разлика от други години, когато мечетата са били от различни полове – мъжко и женско, тази година и трите са мъжки.

Водещи

Най-четени