Стартираха 3-дневните тържества за официалния рожден ден на Елизабет II 10.06 | 16:33

Благодарствен молебен бе отслужен днес в лондонската катедрала „Сейнт Пол"

От iNews.bg

Благодарствен молебен по повод 90-ия рожден на британската кралица бе отслужен днес в лондонската катедрала "Сейнт Пол".  Присъстваха членове на кралското семейство, включително съпругът на Елизабет II - херцогът на Единбург, който точно днес навършва 95 години. Премиерът Дейвид Камерън прочете откъс от Библията, а известният британски естественик сър Дейвид Атънбъро, който също навърши 90 години, поднесе текст от автора на "Мечето Падингтън" Майкъл Бонд.

Британският монарх и популярният детски герой имат нещо уникално общо - и двамата имат по два рождени дни. Елизабет, която навърши 90 години през април, по-късно даде обяд на високопоставени гости в Бъкингамския дворец.

 

С църковната служба днес се постави началото на тридневни тържества по случай официалния рожден ден на кралицата, който е в събота, когато ще се проведе традиционният военен парад. Парадът ще приключи с появата на кралското семейство на балкона на Бъкингамския дворец, за да наблюдава шоуто на кралските военновъздушни сили. В неделя кралицата ще бъде домакин на улично парти за 10 000 души, за отбелязване на нейния патронаж на над 600 организации във Великобритания и Общността на нациите.

Водещи

Най-четени