Статуетка на Дева Мария заплака в Малайзия 14.03 | 06:17

Мироточивото копие на Божията майка било купено от обикновена сергия

От iNews.bg

Стотици поклонници се стичат всекидневно към дома на малайзиеца Майкъл Джордж. Причината е, че той съхранява "плачеща" статуетка на Дева Мария.

52-годишният мъж от гр. Пенампанг получил уникалната реликва като подарък от жената на брат си. Тя на свой ред я купила на Филипините, съобщава Mirror.

Защо 33-сантиметровата статуетка, купена от обикновена сергия за сувенири, е започнала да плаче, никой не може да обясни. Джордж казал само, че фигурката му била подарена, след като жената на неговия брат я осветила при местния епископ. Първите "сълзи" на миниатюрното копие на Девата били забелязани от 14-годишния син на малайзиеца.

"Не можех да повярвам на очите си. Тя действително плачеше, сълзи се появиха и на следващия ден", разказва 52-годишният мъж. По думите му всеки ден пред дома му се стичат поне стотина поклонници. Всеки от тях жадува да се докосне до статуетката.

Местният свещеник заявил, че знае за мироточивото копие на Девата. "Планираме да организираме за статуетката неголямо помещение до черквата и ще поискаме разрешение от нейния притежател да я съхраняваме там", заявил преподобният Джефри Гуму.

Водещи

Най-четени