Стаята от шоколад е факт 29.11 | 14:09

Руски търговски център вече си има шоколадова стая от 420 кг черен, бял и млечен шоколад

От Елена Кирилова

Обикновено всички ние празнуваме рождените си дни с някоя прекрасна шоколадова торта, на която трудно можем да устоим. Търговски център в Калининград, Русия, отпразнува петата си годишнина по съвсем различен, но доста по-оригинален начин – покани скулптор, който създаде стая, направена изцяло от шоколад.

Идеята принадлежи на литовската рекламна агенция Ad Hunters, която възложила нелеката задача на скулптора Елена Климент, съобщава Oddity Central.

За създаването на шоколадовата стая били нужни 420 кг тъмен, млечен и бял шоколад. Самите мебели – диван, маса, килим, прибори за хранене, свещници и дори цветята са направени от любимия на всички дами десерт.

40% от помещението е от тъмен шоколад, други 40% са от млечен шоколад, а останалото е от бял.

Елена Климент твърди, че се е забавлявала много с нестандартното си занимание и смята, че то наподобява правенето на скулптури от лед. Въпреки това шоколадът е доста по-приятен, тъй като е топъл, мирише добре и създава невероятна атмосфера за работа.

Докато работила по проекта жената срещнала някои трудности, свързани със запазването на шедьоврите в първоначалния им вид. Друг е въпросът как е успяла да устои на желанието да не изяде случайно масата или някой стол.

Водещи

Най-четени