Студент от музикална академия ще работи като живо плашило 07.10 | 14:05

Младежът ще може да упражнява таланта си дори и в полето

От Елена Кирилова

Студент, завършил висше образование по музика и английски език, реши да насочи уменията си в друга област и започна работа като човешко плашило на нива в Норфолк, съобщава в. Telegraph.

22-годишният Джейми Фокс, дипломирал се в Университета Бангор, ще свири на укулеле и акордеон, за да отпъжда яребиците, които унищожават реколтата.

Докато състудентите му обикалят света или отчаяно търсят първата си работа по специалността Фокс ще печели 309 евро седмично, за да патрулира в поле с площ десет акра.

Младежът ще ходи с работна униформа, включваща оранжево палто, и ще свири на музикалните инструменти в опит най-накрая да изплаши лъжливите птици, които са невъзмутими в присъствието на обикновените плашила.

Работодателят му, фермер от Норфолк, дори го е предупредил да си вземе шезлонг и добра книга за времето, в което няма да има толкова работа. Фокс обаче се надява да намери работата на пълен работен ден, която реално е свързана с професията, която си е избрал.

Според младежа приятелите му дори са "леко завистливи” за новата му работа, защото сега той има възможността да спести пари за пътуването си до Нова Зеландия, което планира през следващата година.

Водещи

Най-четени