Суеверията на професионалистите 03.10 | 07:53

Дори образованите и интелигентни хора се оповават на мистични вярвания

От Лазар Тодоров

Всеки вярва в нещо и смята, че определено има причина да си вярва в него. Дори и големите професионалисти в определена сфера си имат своите не малки суеверия. Необяснимите страхове и странни ситуации, вероятно са продукт на едно предходно дело, което дори образовани и интелигентни хора опитват да си обяснят чрез различни мистични вярвания.

В стремежа си към душевен мир много хора прибягват към отслужването на определени ритуали.

1. Лекарите например не обичат да сменят дежурствата си. Те вярват, че ако започнат да се суетят и да се разменят с колегите, накрая ще им се падне толкова тежка нощна смяна, че главата им ще гръмне.

2. Летците пък никога не се снимат преди полет. Снимането е отредено за след полетите.

3. Музикантите смятат, че в деня преди концерт трябва да се стане с десния крак и да не се оправя леглото. Това е едно от най-разпространените суеверия сред диригентите и оперните певци.

4. Театралите вярват, че ако изпуснат листа с ролята на земята, няма да я изиграят добре, освен ако не седнат върху листа и тогава да станат заедно с него.

5. Моряците пък могат да ви скочат на бой, ако показвате разни неща с показалец на кораба. Така например те вярват, че ако посочат небето с пръст, това може да разгневи боговете и да донесе щорм. Ако пък посочат към някой кораб с показалец, това неизбежно го осъжда на смърт.

Разберете другите популярни суеверия на професионалистите в Div.bg.

 



Водещи

Най-четени