Супи след празничните пиршества 28.12 | 11:30
Супа от червена леща
След празниците всички търсим начини да се върнем към по-лек и балансиран начин на хранене. Супите са идеални, защото не само са хранителни, но и подпомагат организма в разтоварването след обилните празнични трапези. Ето няколко рецепти за бързи, вкусни и леки супи:
Супа от червена леща:
Съставки:
- 1 чаша червени лещи (предварително накиснати)
- 1 среден лук, нарязан
- 2 моркова, нарязани
- 2 домата, нарязани
- 3 чаши зеленчуков бульон
- Сол и черен пипер на вкус
- Чубрица и магданоз за подправка
Начин на приготвяне:
- Запържете лука и морковите за около 5 минути.
- Добавете лещите, доматите и бульона.
- Варете до готовност.
- Подправете със сол и черен пипер.
- Поднесете, поръсено с чубрица и магданоз.
Таиландска кокосова супа с пиле:
Съставки:
- 1 пилешка гърда, нарязана на кубчета
- 1 консерва кокосово мляко
- 1 червен чили, нарязан
- 1 лимонова трева, нарязана
- 1 лъжичка джинджифил, настърган
- Сок от 1 лимон
- Сол и сос соев на вкус
- Кориандър за подправка
Начин на приготвяне:
- Запържете пилето, чили, лимонова трева и джинджифил.
- Добавете кокосовото мляко и варете до кипене.
- Подправете с сол, сос соев и лимонов сок.
- Поднесете, поръсено с кориандър.
Пилешка супа с киноа:
Съставки:
- 1 пилешка гърда, нарязана
- 1 чаша киноа
- 1 глава лук, нарязан
- 2 моркова, нарязани
- 1 чаша броколи, нарязани
- 4 чаши пилешки бульон
- Сол и черен пипер на вкус
- Лимонов сок за подправка
Начин на приготвяне:
- Варете пилето, киноата, лука и морковите в бульона.
- Добавете броколите и варете до готовност.
- Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок.
Чорба от белен лук с целина:
Съставки:
- 4 белени лука, нарязани
- 2 стръка целина, нарязани
- 1 картоф, нарязан
- 1 литър зеленчуков бульон
- 2 скилидки чесън, нарязани
- 1 лъжичка сушен магданоз
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Запържете лука и чесъна в голям тиган.
- Добавете целината, картофа и бульона.
- Варете докато зеленчуците станат меки.
- Подправете със сушен магданоз, сол и черен пипер.
Пилешка супа със зеленчуци:
Съставки:
- 1 пилешка гърда, нарязана на кубчета
- 1 глава лук, нарязана
- 2 моркова, нарязани на кръгчета
- 2 стръка целина, нарязани на парчета
- 1 чаша нарязани картофи
- 1 чаша пилешки бульон
- 4 чаши вода
- 1 чаша паста от оризови тестенини
- Сол и черен пипер на вкус
- Пресен копър за подправка
Начин на приготвяне:
- Сварете пилешката гърда във вода с лук, моркови и целина.
- Извадете пилешката гърда и нарежете на малки кубчета.
- Варете нарязаните зеленчуци и картофите в бульона.
- Добавете нарязаната пилешка гърда и пастата от оризови тестенини.
- Подправете със сол и черен пипер.
- Поднесете, поръсено със свеж копър.
Водещи
-
Предсказание на пророка Дядо Влайчо за 2025 г: Немотия и глад!
Според него светът ще бъде изправен пред тежки изпитания
12.01 | 18:00
-
БСП-ОЛ ще участва в правителството на ГЕРБ-СДС с четирима министри и вицепремиер
Със 102 гласа "За", 13 "Против" и 7 "Въздържал се" Националният съвет на БСП даде мандат за...
12.01 | 17:40
-
Зукърбърг: Белият дом ни притискаше да махнем верни неща за ефектите от COVID ваксините
Той заяви в подкаста на един от най-популярните онлайн водещи в САЩ Джо Роугън, че е бил...
12.01 | 17:20
-
Коалиция с ГЕРБ може да се окаже "целувката на смъртта, смята Манолова
"Позицията ни е ясна - ние винаги сме били против колаборация с ГЕРБ и ДПС", заяви лидерът на...
12.01 | 17:00
Най-четени
-
Пеевски: Ако цяла държава не може да спаси едно предприятие, с какво може да се справи?
„Правителството да се заеме с план за подкрепа на производствата, пострадали от високите цени...
12.01 | 10:00
-
Интензивни снеговалежи в Южна България
Зимата отстъпва през втората половина на януари
12.01 | 09:02
-
Честваме Св. Татяна
Вярва се, че името носи на притежателките си духовна сила и покоряваща красота
12.01 | 09:30